Dè klank tussen hemel en aarde

In de hervormde kerk van Ursem staat een orgel van de befaamde orgelbouwer Michael Maarschalkerweerd ( 1838-1915). In 2015 is het 100 jaar geleden dat hij overleed.

Hij wordt beschouwd als Nederlands grootste romantische orgelbouwer. Hij wist een klank aan zijn orgels te ontlokken, die getypeerd kan worden als dé klank tussen hemel en aarde. Hij bouwde orgels met een klankkleur die de aanzet vormden tot het “moderne Nederlandse orgel” met invloeden uit de Duitse en Franse orgelbouw.

Orgels van zijn hand zijn te vinden in o.a. het concertgebouw in Amsterdam en de St. Catharine-kathedraal in Utrecht en zo ook in de hervormde kerk van Ursem.

Door het hele land worden dit jaar orgelconcerten georganiseerd op zijn orgels en op zondag  17 mei is het de beurt aan hervormde kerk in Ursem.

___________________________________________________________________________________________________________________
Disclaimer
Hoewel er bij het samenstellen van de inhoud van deze site, of elke andere site waar naar wordt verwezen, is nagestreefd betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, sluit Protestantse Gemeente Koggenland iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden of onvolledigheden, alsmede voor eventuele gevolgen van het gebruik van de informatie die op of via deze site beschikbaar is.